Belijning parkeergarage

Zonder duidelijke belijning is een parkeergarage niet compleet. Door belijning in uw parkeergarage aan te brengen zorgt u voor een duidelijke verkeersstructurering en maakt u duidelijk waar de parkeervakken zijn. De belijning valt de meeste bezoekers van uw garage misschien niet bewust op, maar onbewust zorgt het ervoor dat alles en iedereen zich ordelijk door de parkeergarage kan bewegen.

Markeer Wegenlijnbedrijf is gespecialiseerd in het aanbrengen van de belijning in parkeergarages. Sinds 1968 verzorgen wij markeringen in de openbare wegenbouw, op bedrijfsterreinen en in parkeergarages. Met onze nauwkeurige en klantgerichte werkwijze bent u zeker van het beste resultaat. De moderne technologie die we gebruiken stelt ons in staat om rechte, scherp omrande parkeervakken, richtingspijlen en verkeersinstructies op het wegdek te weergeven.

Belijning parkeergarage en verkeerstructurering

Wanneer u uw parkeergarage wilt belijnen heeft u de keuze uit een aantal diverse materiaalsoorten. Wij hebben ervaring met de verschillende materialen en kunnen u dus goed adviseren over het te gebruiken materiaal. Een aantal factoren spelen mee bij het bepalen van de juiste materiaalkeuze, zoals de ondergrond, graad van belasting, voorkeur van de opdrachtgever en de gestelde eisen aan duurzaamheid. Markeer biedt diverse oplossingen om uw parkeergarage te belijnen.

Wegenverf is geschikt voor de meeste ondergronden die gebruikt worden bij parkeergarages. Het is een universeel materiaal op basis van acryl en kan zowel handmatig als machinaal aangebracht worden. Na een kwartier is de verf opgedroogd en kan het zeker een jaar mee. Een alternatief materiaal is de twee componenten wegenverf, dat bij uitstek geschikt is voor toepassingen op betonnen en geasfalteerde ondergronden. Hoewel dit materiaal langer nodig heeft om te drogen, namelijk drie uur, is de levensduur ook significant hoger dan die van wegenverf.

Heeft u liever dat we een milieuvriendelijk alternatief gebruiken? Water-gedragen componentenverf is uitermate geschikt voor ruimten waar vluchtige stoffen niet gewenst zijn.

Zware belasting van de belijning

Wanneer de belijning intensief belast wordt, zijn de standaardmaterialen mogelijk niet duurzaam genoeg voor uw parkeergarage. Gelukkig hebben we bij Markeer ook materialen die geschikt zijn om te gebruiken bij een zeer hoge belasting van de belijning in een parkeergarage. Verspuitbare koudplast is een hoogwaardig markeringsmateriaal met een levensduur tot vier jaar. Bij het belijnen van parkeergarages wordt dit materiaal machinaal aangebracht, het aanbrengen van figuraties gebeurt handmatig.

Een ander materiaal dat het goed doet bij intensieve belasting is thermoplast. Dit KIWA-gecertificeerde materiaal wordt gebruikt bij belijning op asfalt of als primer op betonnen ondergronden. De gemiddelde levensduur van thermoplast belijningen is drie tot zeven jaar. Ook thermoplast is multi-inzetbaar, afhankelijk van de omstandigheden ter plekke.

Belijning parkeergarage

Zichtbaar resultaat van Markeer

Markeer Wegenlijnbedrijf staat voor diversiteit in oplossingen die zijn afgestemd op de eisen die aan duurzame, goed zichtbare en moderne belijning van parkeergarages gesteld worden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw parkeergarage? Neem vrijblijvend contact op voor een afgestemd voorstel of vragen over uw project.