Belijning wegen

De belijning van wegen dient om de dagelijkse stroom aan weggebruikers de weg te wijzen, op de baan te houden en helpt hen bij het volgen van de verkeersregels. Dit maakt het verkeer niet alleen gestructureerd en efficiënt, maar vooral heel erg veilig. Markeer Wegenlijnbedrijf is een gespecialiseerd bedrijf dat de belijning van wegen verzorgd. Wij kijken en denken graag samen met u mee om tot een passende oplossing voor uw vraagstuk te komen.

Duidelijke belijning op wegen is nodig om structuur aan te brengen op plaatsen waar veel mensen samenkomen. De visuele aanwijzingen maken het voor alle verkeersdeelnemers duidelijk aan welke regels zij zich moeten houden.

Belijning wegen in verschillende omstandigheden

Er zijn legio toepassingen waarin de belijning van wegen een goede uitkomst kan bieden. U komt de belijningen overigens niet alleen tegen op openbare wegen, ook op andere plaatsen zoals, bedrijfshallen, scholen, winkels of parkeerplaatsen worden belijningen en markeringen gebruikt om structuur in de situatie aan te brengen. Op de weg dient de belijning als universele visualisatie van de in Nederland geldende verkeersregels. Zo worden weggebruikers geïnformeerd over de regels die ter plaatse gelden.

De voordelen van belijning wegen

De belangrijkste reden om duidelijke lijnen op de weg te willen hebben is de veiligheid. Wanneer iedereen op de hoogte is van de verkeersregels zorgen herkenbare visualisaties ervoor dat alle verkeersdeelnemers deze regels ook kunnen naleven. Zo weten fietsers dat ze op rood asfalt mogen fietsen waar een witte afbeelding van een fietser op is afgebeeld en weten auto’s dat ze moeten wachten bij een stopbord en bijbehorende markering.

Ook helpt het belijnen van wegen bij de efficiëntie van de weg. Zo maken lijnen meteen duidelijk hoeveel auto’s naast elkaar kunnen rijden op de snelweg en hoe auto’s op een parkeerplaats moeten parkeren.

Belijning wegen

Hoogwaardige kwaliteit

Markeer Wegenlijnbedrijf brengt lijnen op wegen aan van hoogwaardige kwaliteit. Zo bent u er zeker van dat de lijnen op uw weg goed zichtbaar blijven, ook bij intensief verkeer. Vervaagde markeringen zorgen namelijk voor gevaarlijke situaties, dus dat wilt u ten alle tijden voorkomen. Om de beste hechting te garanderen maken wij gebruik van verschillende soorten producten die geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Zo gebruiken we wegenverf, coating, thermoplast, koudplast of tape.

Laat Markeer uw belijning aanbrengen!

Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u precies vertellen welk product het meest geschikt is voor uw toepassing. Markeer Wegenlijnbedrijf heeft een grote diversiteit in visuele mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Wij werken met duurzame oplossingen en die op uw wensen zijn afgestemd