Een verkeersplan opstellen is niet alleen een taak voor evenementorganisaties. Ook bedrijven, bijvoorbeeld in de logistiek, hebben baat bij een adequaat verkeersplan. Komt er iedere dag veel verkeer uw terrein op gereden? Dan wilt u dat dit op een veilige manier gebeurd, zeker als er tegelijkertijd ook voetgangers en fietsers op uw bedrijfsterrein aanwezig zijn. U leest in dit blog waar u rekening mee moet houden bij het opstellen van een verkeersplan.

Wie zijn uw bezoekers?

U kunt pas een verkeersplan opstellen als u weet wie uw bezoekers zijn. Daarmee bedoelen we: hoeveel bezoekers komen er dagelijks op uw terrein, welk vervoersmiddel gebruiken en wat is het doel van hun bezoek? De antwoorden op deze vragen bepalen namelijk de invulling en uitvoering van uw verkeersplan. Zeker wanneer u iedere dag nieuwe bezoekers krijgt, wilt u heel duidelijk zijn in uw communicatie. De markering moet geen twijfel veroorzaken bij bezoekers die voor de eerste keer op uw terrein komen. Natuurlijk probeert u verschillende bezoekers zoveel mogelijk te scheiden. U wilt vrachtverkeer naar uw laadruimte leiden, fietsers naar de fietsenstalling, bezoekende voetgangers naar de hoofdingang en medewerkers door de werknemersingang.

Uitvoeren verkeersplan: grondmarkeringen en symbolen

Naast zichtbare borden zijn grondmarkeringen effectief in het begeleiden van verkeer. Het is daarbij wel van belang dat deze markeringen goed zichtbaar zijn voor alle verkeersdeelnemers. Daarom zorgt u ervoor dat u duurzame verf gebruikt die lang blijft zitten. Vervaagde markeringen zijn niet bruikbaar, dus controleer uw markeringen regelmatig om op tijd in te kunnen grijpen als de markeringen niet langer goed zichtbaar zijn. Uw verkeersplan voert u het beste uit als de borden en markeringen elkaar aanvullen. Maar waak wel voor een overvloed aan signalen, teveel prikkels hebben juist een negatief effect op het waarnemingsvermogen van verkeersdeelnemers.

Hulp bij het opstellen van uw verkeersplan

Het opstellen van een verkeersplan is een taak die u met zorg uitvoert. U probeert overal rekening mee te houden en u doet uw best om de veiligheid van alle bezoekers van uw terrein te waarborgen. Maar gelukkig hoeft u dit niet helemaal zelf te doen. Het is de raadzaam om de hulp van een professioneel bedrijf in te schakelen bij het opstellen van een verkeersplan. De adviseurs van dit bedrijf voorzien u niet alleen van goede adviezen met betrekking tot veiligheid, maar kunnen u ook ondersteunen bij het kiezen van geschikte verf en symbolen. Markeer is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbrengen van wegenbelijning. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, wij helpen u graag verder.