Veiligheid op de werkvloer is een van de belangrijkste agendapunten bij iedere werkgever die te maken heeft met risico’s op de werkvloer. Als werkgever weet u dat u verplicht bent om een veilige werksituatie voor uw medewerkers te creëren. Toch blijkt deze veiligheid niet overal even goed geregeld te zijn. Medewerkers brengen elkaar of zichzelf in gevaar omdat niet duidelijk is wat wel kan en mag. Wanneer u deze risico’s negeert of onderschat creëert u slechts een vorm van schijnveiligheid. Gaat het dan echt fout? Dan bent u als werkgever verantwoordelijk en belangrijker nog: uw personeel is hier het slachtoffer van. Ook schade aan materialen, apparatuur of goederen is zeer vervelend. In dit blog vindt u enkele tips die voor meer veiligheid op de werkvloer zorgen.

Doe onderzoek naar huidige veiligheid op de werkvloer

Voordat u kunt beginnen met het opstellen van regels en andere veiligheidsmaatregelen gaat treffen, dient u eerst uitvoerig onderzoek te doen naar de veiligheidsrisico’s op uw werkvloer. Onderschat dit niet, er ligt meer gevaar op de loer dan u aanvankelijk zult denken. Schakel eventueel een expert in die u kan wijzen op onveilige situaties en u kan helpen bij het vinden van passende oplossingen. Gebruik het gezonde verstand, maar denk ook verder dan alleen uw eigen ervaringen. U weet misschien dat het niet slim is om uw hand in een papierpers te steken, maar een medewerker heeft dat besef mogelijk niet. Neem alle mogelijke risico’s in ogenschouw bij het documenteren van de veiligheidsrisico’s.

Maak gebruik van markeringen en symbolen

U bent nu op de hoogte van de risico’s op de werkvloer. Nu kunt u als werkgever de verantwoordelijkheid nemen en deze risico’s minimaliseren. Dek gevaarlijke apparaten af, verzorg beschermende kleding, plaats borden met waarschuwingen, etc. Denk ook aan halbelijning wanneer lopend personeel en voertuigen, zoals een heftruck, door elkaar heen rijdt. Met belijning voor uw magazijn geeft u duidelijke grenzen aan. Bepaal waar de heftruck wel of niet mag komen en geef met behulp van vloercoating aan waar lopend personeel voorrang heeft. Op deze manier wordt al snel duidelijk wat wel en niet mag. Toch is het aanbrengen van markeringen en symbolen niet voldoende om er zeker van te kunnen zijn dat de werkvloer veilig is.

Gedragsverandering

Halbelijning kan namelijk wel duidelijk maken waar een werknemer niet mag lopen, maar het weerhoudt uw medewerkers er niet van om er overheen te stappen. Daarom zult u een gedragsverandering moeten bewerkstelligen. Uw personeel moet begrijpen waarom bepaalde grenzen aangegeven worden, waarmee het begrip voor de veiligheidsmaatregelen zal toenemen. Spreek werknemers die de regels overtreden aan en blijf hier streng toezien.