Een parkeerplaats is een plek met veel risico’s. Een kras of deuk in uw auto zit in een klein hoekje. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Als particulier niet, maar als bedrijf wilt u ook niet verantwoordelijk zijn voor ongelukken op uw parkeerplaats. U schiet er niets mee op en het brengt alleen maar ellende met zich mee. U kunt dit daarom dan ook maar beter voorkomen. Maar hoe pakt u dat aan? En waar moet een parkeerplaats aan voldoen? In dit artikel gaan we er verder op in.

waaraan moet een parkeerplaats voldoen

Waaraan een parkeerplaats moet voldoen

Het belang van een overzichtelijke parkeerplaats is duidelijk. Maar waar moet een parkeerplaats nu allemaal aan voldoen? We hebben de meest belangrijke eisen voor een parkeerplaats hieronder voor u op een rijtje gezet:

Duidelijke vakken

Een van de belangrijkste dingen waar een parkeerplaats aan moet voldoen is duidelijkheid. De eerste stap om dit te realiseren is door duidelijke vakken aan te geven. Met de juiste belijning snappen bezoekers waar ze wel en waar ze niet mogen parkeren. Zo voorkomt u dat bezoekers hun auto zomaar ergens neerzetten en dat anderen daardoor klem komen te zitten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over botsingen die kunnen ontstaan door verkeerd geparkeerde auto’s. Dit kun je beter voorkomen!

Pijlen

Een andere manier om botsingen en onduidelijkheid te voorkomen is door pijlen op de weg aan te brengen. Vooral drukbezochte parkeerplaatsen moeten hier zeker aan voldoen. Op deze manier zien bezoekers via welke route ze de parkeerplek kunnen betreden en wat de rijrichting is. Dit is niet alleen essentieel voor de doorstroming, maar bezoekers zien op deze manier ook of ze niet tegen het verkeerd in rijden. Met de juiste markering voorkomt u een heleboel botsingen en andere ellende.

Voldoende ruimte

Een ander punt waar een parkeerplek aan moet voldoen is voldoende ruimte. Dit maakt het voor automobilisten gemakkelijk om hun auto in te parkeren. Hierdoor is kans dat ze andere auto’s bekrassen of botsen een stuk kleiner. Ook handig: geef met lettermarkering aan hoe breed de parkeerplaatsen zijn. Zo ontstaat er geen verwarring over.

Nummering aanbrengen

En nu we het toch over markering hebben: denk er eens over na om de parkeerplekken te nummeren. Dit is erg gebruiksvriendelijk voor de bezoekers. Alle rijen afgaan om de auto terug te vinden is hiermee verleden tijd. Het enige wat de bezoeker hoeft te doen is de juiste rij en het juiste nummer onthouden. Wel zo gemakkelijk toch? Bent u op zoek naar een specialist die markering en belijning op de parkeerplaats kan aanbrengen. Dan bent u bij Markeer aan het juiste adres. Schroom niet om contact met ons op te nemen. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.