Wanneer u een gymzaal betreedt valt het direct op dat de vloer vol lijnen en markeringen staat. Als u zelf indoor sport beoefent weet u precies welke lijnen van toepassing zijn voor uw sport. Maar waar zijn al die andere lijnen voor? Waarom staan er eigenlijk zoveel lijnen in een gymzaal en hoe worden deze lijnen aangebracht? De antwoorden op deze en andere vragen vindt u in dit artikel. Lees snel verder als u meer wilt weten over de lijnen in een gymzaal.

Voor welke sporten zijn de lijnen in een gymzaal?

Een gymzaal is een multifunctionele ruimte waarin veel mensen van alle leeftijden hun favorieten sporten beoefenen. Ook klassen met kinderen komen meerdere malen per week naar de lokale gymzaal om voldoende beweging te krijgen. Gymleraren maken dan graag gebruik van die vele lijnen en cirkels die op de vloer staan. Maar deze lijnen en cirkels staan hier niet zomaar. Bij het aanleggen van een gymzaal worden de markeringen met grote nauwkeurigheid aangebracht door een gespecialiseerd bedrijf. De belijning in een gymzaal is namelijk aangebracht met verschillende sporten in het achterhoofd. Denk aan zaalvoetbal, indoor hockey, basketbal, badminton en volleybal. Voor iedere sport een eigen zaal aanleggen is zonde van het geld en de ruimte, dus wordt er gekozen voor een multifunctionele vloer met lijnen in alle kleuren van de regenboog.

Belang van lijnen gymzaal

Duidelijke lijnen in een gymzaal zijn belangrijk om te bepalen of een bal in of uit is.

Kleuren en lijnen

Om het geheel een beetje overzichtelijk te houden, wordt er gekozen voor lijnen in verschillende kleuren. Voor iedere sport wordt een bepaalde kleur gebruikt, zodat meteen duidelijk is welke lijnen wel of niet tellen. De belijning in een gymzaal wordt overigens intensief belast, waardoor het belangrijk is om kwalitatief hoogwaardige materialen te gebruiken voor het markeren. Niet iedere vloer is hetzelfde, waardoor het aanbrengen van de markering nogal verschilt per situatie. Gelukkig weten de professionals die de vloer aanleggen precies wat het beste is voor uw situatie.

Belijning door Markeer Wegenlijnbedrijf

Markeer is al ruim 50 jaar toonaangevend in het aanbrengen van belijningen voor gymzalen en sporthallen. Uiteraard gebruiken we de meest geavanceerde technieken voor het aanbrengen van de belijning in de gymzaal en hebben we de beschikking over de meest moderne materialen. Heeft in interesse om af te stemmen wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.