Stelt u eens voor hoe een sporthal, bedrijfspand of parkeerplaats eruit zou zien als er nergens borden of markeringen aanwezig zouden zijn. De wereld zou er compleet anders uit zien en aanzienlijk gevaarlijker zijn. Grondmarkeringen brengen visueel structuur aan en zorgen ervoor dat iedereen de regels weet in een bepaald gebied. Het correcte gebruik van grondmarkeringen zorgt dus voor een stukje extra veiligheid en brengt duidelijkheid in één oogopslag. Grondmarkeringen kunnen niet alleen op diverse ondergronden worden aangebracht, ook de manier waarop ze worden aangebracht kan verschillen. In dit blog leggen wij u uit wanneer u grondmarkeringen met een sjabloon of met een machine kunt aanbrengen.

Onderscheid grondmarkering met sjabloon of machine

Het is mogelijk om zelf aan de slag te gaan met grondmarkering. Kleinere ruimtes kunt u zelf markeren door middel van een sjabloon. Een sjabloon is erg praktisch en snel herkenbaar. Voorbeelden hiervan zijn pijlen, cijfers, letters en gehandicaptenplaatsen. Het zijn homogene symbolen die vrij snel en simpel aangebracht kunnen worden. Bovendien bestaan er verschillende soorten sjablonen in het type uitvoering. Zo kunt u kiezen uit een houten, metalen of plastic sjabloon.

Grondmarkeringen kunnen hiernaast met een machine aangebracht worden. Wij raden het altijd aan om de hulp van een professional in te schakelen, want zij weten precies hoe ze het beste de markeringen kunnen aanbrengen. Een markeermachine kan strakke lijnen trekken die een afbakening of richtingaanwijzing aangeeft binnen uw pand. Het is hierbij belangrijk dat de juiste boodschap overkomt bij de ontvanger. Dit kunnen werknemers, klanten of bezoekers zijn. Kortom, het moet duidelijk zijn voor iedereen.

Verschil in materialen

Of er nu gebruik gemaakt wordt van sjablonen of een markeermachine, er wordt geen onderscheid gemaakt in de gebruikte materialen. Zowel de grondmarkering voor sjablonen als machines bestaan uit verschillende materialen. De vorm van marketing is afhankelijk van de ondergrond. Veel voorkomende markeringen bestaan uit thermoplast, een coating of wegbelijning. Thermoplast is een kunststof markering die veelal wordt gebruikt voor wegmarkeringen. Coating kan een grote oppervlakte van een bepaalde kleur voorzien. Wegbelijning is de klassieke manier om signalen en andere punten te communiceren. Vloerverf en grondverf maken dit mogelijk.

Schakel de hulp van een professional in

Natuurlijk kunt u zelf grondmarkering aanbrengen. Toch raden wij het aan om altijd de klus aan een professional over te laten. Zo bent u verzekerd van hoge kwaliteit en het beste eindresultaat. Markeer heeft jarenlange ervaring met het aanbrengen van grondmarkering en wij weten precies wat voor materialen uw ondergrond nodig heeft. Ieder type ondergrond vraagt namelijk andere materialen en een andere aanpak. Benieuwd naar wat wij voor uw pand kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs staan voor u klaar. Of kom direct in contact. Wij zijn telefonisch te bereiken op 010 – 437 81 77 of stuur een mailtje naar info@markeer.nl.