Markering in het magazijn om een veiligere werksituatie te creëren, hoe werkt dat? In de hedendaagse magazijnen werken mensen en machines door elkaar heen. Lopende werknemers kruisen het pad van rijdende heftrucks en zelfs bij meer geautomatiseerde systemen blijven (mogelijk) gevaarlijke scenario’s bestaan. Als bedrijf en als leidinggevende is het uw verantwoordelijkheid om de gevaren waar uw personeel en uw eigendommen aan blootgesteld worden in kaart te brengen. Alleen dan kunt u op effectieve wijze de veiligheid in uw magazijn verbeteren. Met markering in het magazijn kunt u de eerste stap naar een veiligere omgeving zetten. Hoe dat werkt, leest u in ons blog.

Markering in het magazijn

Zoals gezegd komen mens en machine vaak met elkaar in aanraking. Een gebrek aan regels of een gebrek aan handhaving van deze regels zorgt vervolgens voor gevaarlijke situaties. Met markeringen in het magazijn alleen wordt de werkomgeving niet direct veiliger, maar het draagt wel bij aan de oplossing. Om ervoor te zorgen dat iedereen de regels kent en naleeft is een gedragsverandering noodzakelijk. Niet omdat medewerkers zich bewust misdragen, maar omdat vaak de risico’s van bepaalde handelingen niet goed ingeschat worden met alle gevolgen van dien. Markering in het magazijn zorgt voor visuele richtlijnen waar u samen met uw werknemers afspraken over kunt maken. Denk aan een strook die aangeeft waar werknemers veilig kunnen lopen. Voor iedereen is duidelijk dat er op deze strook geen obstakels geplaatst mogen worden en dat heftrucks of andere voertuigen niet over deze strook mogen rijden.

Welke mogelijkheden heeft u?

Met markeringen in het magazijn kunt u alle kanten op. Hierboven gaven we al het voorbeeld van het markeren van een ‘loopstrook’ waar werknemers veilig kunnen lopen. Het is ook mogelijk om vakken te markeren waar bepaalde materialen of machines weggezet dienen te worden. Wanneer het duidelijk is waar alles staat is dit niet alleen prettiger werken, het voorkomt ook gevaarlijke situaties. Na het aanbrengen van de markering is het dan wel een belangrijke voorwaarden dat u duidelijke afspraken maakt over het gewenste gedrag en de betekenis van de markeringen. Door gebruik te maken van icoontjes en verschillende kleuren zijn markeringen in het magazijn eenvoudig te onderscheiden en is de betekenis duidelijker.

Schakel de hulp van Markeer in

Hulp nodig bij het aanbrengen van markeringen in het magazijn? Markeer is een ervaren markeerbedrijf dat graag meedenkt met haar klanten. Wanneer het gaat om oplossingen met betrekking tot markeringen en belijningen delen we onze kennis graag. Leg ons dus gerust uw uitdagingen en vragen op het gebied van markeerwerken voor. Neem voor vragen, aanvragen en prijsopgaven omtrent belijningen magazijnen contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen u graag.