Inmiddels zijn wegmarkeringen essentieel en niet meer weg te denken uit het moderne straatbeeld. Zonder duidelijke markeringen en belijningen zou iedereen kriskras door elkaar bewegen, wat zou zorgen voor chaos. Wegmarkering zorgt voor een stukje meer veiligheid en alle partijen die betrokken zijn weten dankzij markeringen welke regels gelden in een bepaald gebied. Wegmarkeringen heb je in allerlei varianten. Van magazijnbelijningen en belijningen voor parkeergarages tot aan wegmarkeringen in winkels, scholen en andere instellingen. In dit artikel vertellen we meer over de werking van lichtgevende wegmarkering.

Meer veiligheid in het donker dankzij lichtgevende wegmarkering

Er bestaan verschillende soorten lichtgevende of reflecterende wegmarkeringen. Lichtgevende wegmarkeringen maken straatverlichting overbodig. Niet alleen voor autobestuurders, maar ook voor fietsers en wandelaars is lichtgevende wegmarkering de ideale uitkomst. Het neemt een onveilig gevoel weg en begeleidt passanten in de juiste richting. Lichtgevende wegmarkering kan op diverse manieren worden aangebracht. Thermoplast aanbrengen is een veel voorkomende techniek die wordt gebruikt om intensief bereden wegdelen te allen tijden goed zichtbaar te houden. Denk hierbij aan openbare wegen, parkeerplaatsen- terreinen. In het donker is het extra belangrijk dat iedereen een goed overzicht bewaard. Daarnaast kan er met sprayplast lichtgevende wegmarkeringen gespoten worden. Het is gelijknamig aan thermoplast, maar wordt door hoge druk gespoten in plaats van getrokken.

De werking van lichtgevende wegmarkering uitgelegd

Thermoplast of sprayplast aanbrengen is een duurzame oplossing binnen wegmarkeringen. In thermoplast en sprayplast zitten glasparels verwerkt. Deze parels zorgen ervoor dat de wegmarkering 3 tot 5 keer langer meegaat en door de reflecties van licht op de parels, zijn de wegmarkeringen uitstekend zichtbaar in het donker. Thermoplast is op diverse ondergronden aan te brengen en kent een razendsnelle droogtijd. Bij kleinere projecten kan thermoplast handmatig worden aangebracht door middel van een mal en een gietemmer. Bij grotere projecten zoals lijnmarkeringen is het raadzaam om gebruik te maken van een markeermachine. Deze zorgen voor kaarsrechte lijnen en zijn efficiënt in te zetten.

Laat het over aan professionals

Markeer is specialist in het aanbrengen van lichtgevende wegmarkeringen- en belijningen. Om het strakste resultaat te verkrijgen raden wij het aan om de hulp van een professional in te schakelen. Zij hebben de vakkennis en geschikte materialen om vakkundig wegmarkeringen op iedere ondergrond aan te brengen. Benieuwd naar al onze diensten? Of heeft u vragen over onze aanpak? Neem dan gerust contact met ons op. Samen kijken we naar de beste oplossing voor uw wegmarkering. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 010 – 437 81 77 of stuur een mailtje naar info@markeer.nl.