Om de veiligheid op de weg te kunnen waarborgen zijn wegmarkeringen van cruciaal belang. Wegmarkering brengt structuur aan op de weg en zorgt ervoor dat de weggebruikers weten wat ze wel en niet kunnen en mogen. Bij het opstellen van de verkeersregels in Nederland zoals wij deze nu kennen hebben de wegmarkeringen een grote rol gespeeld. Sommige markeringen zijn er om lijn te brengen in het verkeer en om duidelijk te maken waar de grenzen liggen. Dit zijn de doorgetrokken strepen langs de weg en de afgebroken strepen geven duidelijk aan waar de ene rijbaan ophoudt en de ander begint. Maar wegmarkeringen zijn veel uitgebreider dan alleen de lijnen die u ziet op de snelweg. Om meer te weten te komen over de rol van wegmarkeringen in het verkeer en de gevolgen hiervan voor de verkeersveiligheid lees je in ons blog.

Wegmarkeringen voor veiligheid op de weg

Wegmarkeringen geven de weg een overzichtelijke uitstraling en zorgen tegelijkertijd voor een duidelijke visuele vertaling van de geldende verkeersregels voor iedere verkeersdeelnemer.  Daarnaast kan er door het aanbrengen van wegmarkeringen op een efficiënte manier gebruik worden gemaakt van een beschikbare ruimte. Wegmarkeringen zijn niet weg te denken uit onze moderne samenleving. Wanneer u als passagier in de auto zit moet u eens tellen hoeveel soorten wegmarkeringen u tegenkomt tijdens een normale rit. Waarschijnlijk vallen niet eens alle markeringen u op. Niet omdat ze niet goed zichtbaar zijn, maar omdat u deze onbewust al herkend en volgt.

Aanbrengen van markeringen

Wegmarkeringen aanbrengen kan op verschillende manieren. Er kan gekozen worden voor een wegenverf, een coating, een thermoplast, een koudplast of tape. Welke vorm van markering het meest geschikt is, hangt af van verschillende factoren. Denk aan de ondergrond, de intensiteit van het verkeer en de specifieke toepassing. Op een snelweg zijn uiteraard andere eisen dan op een parkeerplaats waar men stapvoets rijdt. Deze verschillen zorgen ervoor dat het aanbrengen van wegmarkeringen een klus is voor de experts die beschikken over de juiste kennis en apparatuur. Voor low key toepassingen, zoals op uw oprit of op de parkeerplaats van uw bedrijf zijn de eisen stukken lager en kunt u ook prima zelf aan de slag gaan met het aanbrengen van markeringen.

Laat het over aan een professioneel bedrijf

Wilt u wegmarkeringen aanbrengen, maar bent u niet zeker van het beste materiaal voor de klus. Of wilt u dit liever laten uitvoeren door een professional? Laat uw markeerklus dan over aan Markeer Wegenlijnbedrijf.  We staan voor u klaar om een tijdelijke- of permanente visuele informatie aan te brengen op onder andere wegen, bedrijfs- en parkeerterreinen, bedrijfshallen en sportaccommodaties. Uiteraard kunt u bij ons rekenen op een advies op maat.