Thermoplast is in de wereld van wegwerkzaamheden een graag gebruikt materiaal om duurzame markeringen op het wegdek aan te brengen. Wij raden onze opdrachtgevers dan ook altijd aan om thermoplast te gebruiken, mits de omstandigheden dit toelaten. Thermoplast heeft namelijk een hoop voordelen, maar het is niet voor iedereen en voor iedere situatie geschikt. In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen van thermoplast voor u op een rijtje.

Voordelen van thermoplast wegmarkeringen

Thermoplast is een kwalitatief materiaal dat wordt gebruikt voor duurzame wegmarkeringen. Met een verwachte levensduur van drie tot zeven jaar, afhankelijk van de intensiteit van het verkeer, behoort thermoplast tot de wegmarkeringen met de langste levensduur. Thermoplast is aan te brengen op verschillende ondergronden, zoals asfalt en doodgewone stoeptegels. Een groot voordeel hierbij is dat thermoplast na drie minuten volledig afgekoeld is. Dit maakt het mogelijk om thermoplast bij kleine opdrachten handmatig aan te brengen door gebruik te maken van een gietemmer en een mal. Bij lijnmarkeringen is het machinaal aanbrengen van thermoplast aan te raden.

Verschillende toepassingen

Thermoplast wordt gebruikt voor verschillende toepassingen. We lieten net al even vallen dat u het materiaal kunt gebruiken voor zowel markeringen als belijning. Omdat thermoplast duurzamer is dan soortgelijke materialen is het aan te raden om het te gebruiken op intensief bereden wegdelen. Dankzij de minuscule stukjes glas die in thermoplast zijn verwerkt is het ook goed zichtbaar in donkere omstandigheden. Dit zorgt voor de bekende reflecties die u ziet wanneer u ’s nachts over de snelweg rijdt. Het aanbrengen van de thermoplast is overigens relatief eenvoudig, mits u over de juiste gereedschappen beschikt. Door het snelle afkoelen van het materiaal is het dan ook belangrijk dat de aanbreng foutloos wordt uitgevoerd. Door de markeringen eerst uit te tekenen op het wegdek voorkomt u dat er fouten bij de aanbreng gemaakt worden.

Professioneel aanbrengen

Wilt u markeringen laten aanbrengen met thermoplast door een professioneel bedrijf? Bij Markeer bent u zeker van een zorgvuldige aanpak waarbij hinder voor overig verkeer geminimaliseerd wordt. Binnen enkele minuten brengen we een markering aan en kan er al overheen gereden worden. Wilt u meer weten over thermoplast? Neem dan contact met ons op.