Wegmarkering laten aanbrengen

Wegbelijning dient om een grote stroom gebruikers letterlijk de weg te wijzen. Hiermee kunnen de voorzieningen niet alleen op een zeer veilige manier gebruikt worden maar ook op een gestructureerde en efficiënte manier. Bent u op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf om wegbelijning te laten aanbrengen? Dan bent u bij Markeer aan het juiste adres. Wij kijken en denken graag met u mee wat voor u de beste oplossing is.

Kunt u zich voorstellen hoe de situatie zou zijn als er in een land als Nederland geen enkele wegbelijning zou zijn? Het zou één grote chaos worden. Zelfs de meest veilige wegen in ons land zouden hierdoor onveilig worden en de meest georganiseerde bedrijven of fabriekshallen zouden een belangrijk deel van hun structuur kwijt zijn. Door de chaos die hieruit ontstaat, kunnen zeer onveilige situaties ontstaan.

We zijn in Nederland zo gewend aan wegbelijning, dat het pas opvalt als deze visuele instructies juist niet op de grond zijn aangebracht. Wegbelijning is dus opvallend onopvallend maar wel onmisbaar op plekken waar veel mensen samenkomen. Deze visuele aanwijzingen bieden structuur op drukbezochte plaatsen.

Toepassingen van wegbelijning

Wegbelijning wordt ingezet voor vele toepassingen en diverse doelstellingen. Deze visuele communicatie is niet alleen terug te vinden op de weg maar ook op andere plaatsen zoals bedrijfshallen, openbaar vervoer voorzieningen, scholen, winkels, sportvelden of parkeerplaatsen. De lijnen, strepen, pijlen haaientanden en (doorgetrokken en onderbroken) lijnen die u op een wegdek of vloer aantreft, worden ingezet om te informeren en regels te visualiseren.

Voordelen

Het gebruik van wegbelijning heeft diverse belangrijke voordelen. Allereerst is er het veiligheidsaspect. Door het gebruik van wegbelijning kunnen gebieden worden afgebakend. Denk hierbij aan voetgangersgebieden die afgescheiden worden van voorzieningen waar gemotoriseerd vervoer mag komen of het gebruik van zebrapaden als oversteekplaats.

Daarnaast kan er op een efficiënte manier gebruik worden gemaakt van een ruimte. Op het moment dat er vakken zijn aangegeven op een parkeerplaats (en iedereen houdt zich eraan), zal er veel netter worden geparkeerd én meer auto’s op een parkeerplaats kunnen worden geparkeerd.

Deze twee voordelen zijn zeker van toepassing in een bedrijvencomplex, distributiecentrum of fabriekshal. Daarnaast speelt hierbij ook de efficiëntie in bedrijfsprocessen een rol. Op het moment dat specifieke goederen op een vooraf bepaalde plaats staan, zal dit uiteraard bevorderlijk zijn voor het bedrijfsproces. Op het moment dat de “instructies” hiervoor duidelijk op de vloer staan aangegeven, zal iedereen dit ook weten.

Tot slot kan visuele communicatie op de grond functioneel worden ingezet om een specifieke plaats aan te duiden. Denk hierbij aan een ingang van een garage, de plekken waar elektrische auto’s kunnen worden opgeladen of andere speciale voorzieningen.

wegbelijning laten aanbrengen

Aanbrengen van wegbelijning

Wegbelijning kan op diverse manieren worden aangebracht. Er kan gekozen worden voor een wegenverf, een coating, een thermoplast, een koudplast of tape. De keuze hiertussen zal afhangen de toepassing, de doelstelling en het gebruik. Een tijdelijke wegbelijning zal immers anders worden geplaatst dan een permanente belijning. Daarnaast zal een belijning van een weg waar regelmatig vrachtverkeer komt een andere structuur hebben dan een voetgangerszone.

Uiteraard kunnen we u hier persoonlijk in adviseren. Markeer heeft een grote diversiteit in visuele mogelijkheden in diverse kleurstellingen. Neem gerust contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken. Wij staan in voor duurzame oplossingen die volledig zijn afgestemd op uw wensen. Wij zorgen voor een zichtbaar resultaat door heel Nederland