Offerte aanvragen

Thermoplast Spijkenisse

Markeer sinds 1968

Thermoplast is een veel toegepast materiaal om te markeren.
Bij uitstek geschikt voor asfalt en betonnen ondergronden, mits voor behandeld met een primer.
Het materiaal kan zowel machinaal als handmatig verwerkt worden bij een temperatuur van 190-200 graden Celsius. Lengtemarkeringen worden machinaal aangebracht, figuraties met diverse hulpmiddelen als duwbak, trekslof en/of mallen. Na het aanbrengen van de thermoplast heeft het enkele minuten de tijd nodig om af te koelen waarna het relatief snel overrijdbaar is.
De levensduur bedraagt, afhankelijk van de toepassing en verkeersintensiteit 5-7 jaar. Thermoplast Spijkenisse, Wegenlijnbedrijf Markeer staat bekend als een van de oudste markeringsbedrijven van Nederland.

Type 2 thermoplast

Type 2 markeringen hebben onder diverse omstandigheden een verbeterde zichtbaarheid t.o.v. traditionele markeringen. Het grootste voordeel is de verbeterde nachtzichtbaarheid en de zichtbaarheid bij neerslag, welke behaald wordt door de vorm van de markeringen en het toepassen van type 2 glasparels. Bijkomend voordeel van het toepassen van dot of long-dot markering is de reductie van het te verbruiken materiaal tot wel 30% zonder aan duurzaamheid in te leveren en de geluidreductie van 5 tot 10 decibel.

Thermoplast aanbrengen

Verkeers- en veiligheidsplan

Het aanbrengen van thermoplast kan zowel handmatig als machinaal. Thermoplast is een vorm van kunststof die verhit wordt tot circa 190°C. Vanaf dit punt wordt het materiaal vloeibaar en kan het versmolten worden met het asfalt. Het vloeibare materiaal kan door middel van mallen handmatig aangebracht worden, maar met onze markeermachine kunnen we ook lengtemarkeringen aanbrengen. Na het aanbrengen van een laagdikte van drie millimeter zijn de markeringen al te overrijden direct na afkoeling. Hoelang dit proces exact duurt is afhankelijk van de omgevingstemperatuur en andere lokale omstandigheden, maar duurt over het algemeen drie minuten.

Omdat thermoplast na drie minuten volledig afgekoeld is, kan het middel dus ook handmatig aangebracht worden middels een speciale gietemmer, mallen en gereedschap waarmee we de vloeibare thermoplast kunnen uitsmeren. De markeringen worden eerst uitgetekend op het kale asfalt, om er zeker van te zijn dat de thermoplast correct wordt aangebracht. In het geval van lijnmarkeringen gebruiken we onze markeermachine. Deze werkt vele male efficiënter bij het aanbrengen van rechte lijnen en is bovendien ook zeer accuraat.
In thermoplast zijn glasparels verwerkt. Deze minuscule deeltjes zorgen ervoor dat de thermoplast drie tot vijf keer langer mee gaat dan alternatieve markeringen. Bovendien zorgen de glasparels voor reflecties wanneer er licht op schijnt. De markeringen zijn hierdoor beter zichtbaar in het donker.

Direct een offerte aanvragen

Toepassingen Thermoplast

Thermoplast wordt gebruikt op intensief bereden wegdelen en op wegdelen waar ook ’s nachts een goede zichtbaarheid vereist is. Het materiaal wordt op de openbare weg veelvuldig gebruikt, maar ook voor parkeervakken en -terreinen is het een geschikte oplossing. Of u nu grote hoeveelheden thermoplast nodig heeft, of slechts enkele symbolen op uw privéterrein wilt aanbrengen; bij Markeer bent u aan het juiste adres.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Thermoplast Spijkenisse, neem dan vandaag nog contact op met Markeer. Wij zijn dagelijks te bereiken via de telefoon 010-4378177 of via ons contactformulier op de website. Informeer dan ook gelijk naar al onze andere diensten en producten. Wij zijn sinds 1968 gevestigd en een toonaangevend en vooruitstrevend bedrijf in de markeringsbranche. Wegenlijnbedrijf Markeer staat bekend als een van de oudste markeringsbedrijven van Nederland.

ADRESGEGEVENS
Soerweg 19
3088 GR
Rotterdam
INLOG PERSONEEL
Inloggen
CONTACTGEGEVENS
BEDRIJFSGEGEVENS
KVK : 24217023
BTW : NL001885078B01

IBAN: NL05 RABO 0315 038 020
G-REK: NL38 RABO 0991 339 177
Copyright © 2023 All Rights Reserved
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram