Thermoplast

Thermoplast is een hoogwaardig KIWA-gecertificeerd markeringsmateriaal dat bij uitstek geschikt is voor toepassingen op asfalt en met gebruik van primer op betonnen ondergronden. Wij kunnen thermoplast zowel handmatig als machinaal aanbrengen, afhankelijk van de gewenste markeringen. Met een verwachte levensduur van drie tot zeven jaar is thermoplast een van de meest duurzame oplossingen voor wegmarkeringen. Markeer Wegenlijnbedrijf heeft meer dan 50 jaar aan ervaring op het gebied van markeringen op verschillende ondergronden en voor variërende doeleinden. Heeft u markeringen nodig op asfalt of beton? Wij denken graag met u mee over een passende oplossing.

Thermoplast aanbrengen

Het aanbrengen van thermoplast kan zowel handmatig als machinaal. Thermoplast is een vorm van kunststof die verhit wordt tot circa 190°C. Vanaf dit punt wordt het materiaal vloeibaar en kan het versmolten worden met het asfalt. Het vloeibare materiaal kan door middel van mallen handmatig aangebracht worden, maar met onze markeermachine kunnen we ook lengtemarkeringen aanbrengen. Na het aanbrengen van een laagdikte van drie millimeter zijn de markeringen al te overrijden direct na afkoeling. Hoelang dit proces exact duurt is afhankelijk van de omgevingstemperatuur en andere lokale omstandigheden, maar duurt over het algemeen drie minuten.

De mogelijkheden

Omdat thermoplast na drie minuten volledig afgekoeld is, kan het middel dus ook handmatig aangebracht worden middels een speciale gietemmer, mallen en gereedschap waarmee we de vloeibare thermoplast kunnen uitsmeren. De markeringen worden eerst uitgetekend op het kale asfalt, om er zeker van te zijn dat de thermoplast correct wordt aangebracht. In het geval van lijnmarkeringen gebruiken we onze markeermachine. Deze werkt vele male efficiënter bij het aanbrengen van rechte lijnen en is bovendien ook zeer accuraat.

In thermoplast zijn glasparels verwerkt. Deze minuscule deeltjes zorgen ervoor dat de thermoplast drie tot vijf keer langer mee gaat dan alternatieve markeringen. Bovendien zorgen de glasparels voor reflecties wanneer er licht op schijnt. De markeringen zijn hierdoor beter zichtbaar in het donker.

Toepassingen thermoplast

Thermoplast wordt gebruikt op intensief bereden wegdelen en op wegdelen waar ook ’s nachts een goede zichtbaarheid vereist is. Het materiaal wordt op de openbare weg veelvuldig gebruikt, maar ook voor parkeervakken en -terreinen is het een geschikte oplossing. Of u nu grote hoeveelheden thermoplast nodig heeft, of slechts enkele symbolen op uw privéterrein wilt aanbrengen; bij Markeer bent u aan het juiste adres.

Meer weten? Neem contact op